Svamp och kastanjpithivier – Bara mellan oss tjejer
Svamp och kastanjpithivier

Svamp och kastanjpithivier

Svamp och kastanjpithivier

Ingredienser
1 msk olivolja
2 skalot, finhackad
15g smör
150g pack Portabello Svamp, hackad
250g kastanjetampor, skivad
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk persilja
4 msk Asda blek sherry
200g pack Merchant Gourmet vakuum packade kastanjer, grovhackad
1 nivå tsk majsmjöl
75g crème fraiche
500g pack puff bakverk
Mjöl för att rulla ut
1 medium ägg, slagen
Grönsaker, att servera

Metod
Förvärm ugnen till 220C / 200C fläkt / gas 7. Värm oljan i en panna och koka de hackade skaloterna över en medelhög värme tills det är mjukt och genomskinligt, omblandning ibland.
Tillsätt smöret och båda typerna av svamp och fortsätt att laga mat, rör om så småningom tills alla saft slutar. Tillsätt timjan, persilja, sherry och kastanjer och fortsätt att laga mat i ca 10 minuter, rör om ofta tills de flesta juice har avdunstats.
Blanda majsmjöl med 2 tsk vatten tills det är smalt, rör om i svampen med crème fraîche och värm till kokning. Smäll i 2 minuter. Smaka gott och skaka sedan in i en kall skål och låt svalna.
Dela in konditorivaror i två delar och rulla ut på en lättmjölkad yta. Gör en 25 cm rund och en 27 cm runda. Sätt på två bakplåtar, fodrade med klämfilm. Skydda med mer klämfilm och kyla medan påfyllningen svalnar. Ta bort alla klädesfilmen och sätt tillbaka det mindre bakverket på en bakplåt. Stapla på påfyllningen, lämna en 2 cm kant runt kanten. Borsta gränsen med slagen ägg.
Sätt det andra bakstycket på toppen och tryck ihop kanterna. Borsta med mer ägg. Markera toppen med en kniv för att få krökta linjer att gå ut ur mitten, var försiktig så att du inte skär genom konditorivaror.
Baka i 25-35 minuter tills skarpa och gyllene.

59sewadmin
59sewadmin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *